Boc nu-i dă șanse lui Ponta la CCR. "Singura variantă, suspendarea lui Băsescu"

Fostul premier Emil Boc nu-i dă șanse prim-ministrului Victor Ponta cu privirea la plângerea depusă la CCR împotriva președintelui Traian Băsescu, care a purtat tricoul cu "Votez PMP". 

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în acest caz este vorba de cel mult un conflict politic, în privinţa căruia Curtea Constituţională nu are atribuţii.

"Curtea Constituţională nu soluţionează conflicte politice care există între autorităţile statului, respectiv preşedinte şi premier. CCR nu poate intra pe terenul conflictelor politice, pentru că asta ar însemna să-i ocupe întreaga ei activitate. Dacă premierul doreşte să ştie dacă a încălcat sau nu Constituţia preşedintele, prin purtarea acelui tricou, are la dispoziţie o singură procedură, suspendarea preşedintelui, cu majoritatea absolută a membrilor parlamentului, după un prealabil aviz consultativ al Curţii Constituţionale", a spus Emil Boc, potrivit Agerpres. 

VEZI și: Demarează Ponta suspendarea lui Băsescu? Vezi răspunsul premierului 

Primarului Clujului completează că "acesta este un conflict politic, nu juridic, şi, după părerea mea, Curtea nu va putea să facă altceva decât să constate că nu există conflict juridic între preşedinte şi premier pe tema tricoului. Poate fi cel mult un conflict politic cu privire la care Curtea nu este abilitată să se pronunţe".

În opinia lui Emil Boc, Victor Ponta nu va avea curajul să declanşeze procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui pentru că nu are dreptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel