Bilanțul pagubelor produse de vremea extremă din ultimele 24 de ore

Furtună cu fulgere și tunete
Furtună cu fulgere și tunete

În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie, a emis 48 avertizări/atenţionări pentru fenomene meteo periculoase, majoritatea de tip Now Casting, care anunţau frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cantităţi de apă de până la 50 l/mp.

Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autorităţile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive şi operative care se impun.

De asemenea, în contextul avertizărilor de vreme severă - Cod Portocaliu şi Cod Roşu, au fost transmise mesaje de protecţie a populaţiei prin intermediul sistemului de avertizare Ro-Alert în judeţele Alba, Dolj, Maramureş şi Sălaj.

28 de localități afectate din 6 județe

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 28 localităţi din 6 judeţe (Bihor, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Maramureş şi Sălaj). Pompierii militari, sprijiniţi de autorităţile locale, au intervenit pentru evacuarea apei din 41 locuinţe, 108 curţi şi beciuri, dar şi de pe 12 străzi.

Potrivit primelor estimări, din cauza căderilor de grindină, au fost afectate 93 acoperişuri de case, 10 acoperişuri de bloc, 2 acoperişuri de instituţii publice, 255 autovehicule şi 204 copaci.

Totodată, în localitatea Şimleu Silvanei din judeţul Sălaj, din cauza apei infiltrate în locuinţă, s-a dispus măsura preventivă de evacuare a 6 minori. Aceştia au fost relocaţi temporar la rude.

Circulația rutieră, afectată de aluviuni 

Circulaţia rutieră a fost afectată temporar din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil pe 2 drumuri naţionale (DN 1 şi DN 66A) şi pe un drum judeţean (DJ 108D).

Precizăm de direcţiile regionale ale CNAIR SA sunt mobilizate să intervină imediat acolo unde situaţia o impune pentru a înlătura efectele fenomenelor meteorologice în vederea asigurării circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă pe reţeaua aflată în administrare.

În această dimineaţă mai erau în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase în judeţele Hunedoara şi Sălaj. Pompierii acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor, dar şi cu mijloace specifice pentru înlăturarea aluviunilor şi materialelor rămase în urma scurgerii apelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel