Băsescu, la Cotroceni: Obiectivul meu a fost armonizarea punctelor de vedere ale Opoziţiei cu arcul guvernamental

traian basescu
traian basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, la începutul consultărilor de la Cotroceni, că va încerca să substituie el Opoziţia, care nu a dorit să participe la întâlnirea de la Cotroceni, cu toate că intenţia sa a fost aceea de a armoniza punctele de vedere ale puterii cu cele ale opoziţiei.

Băsescu a enumerat subiectele ce vor fi abordate la consultări, respectiv Legea pensiilor şi Legea educaţiei, precum şi proiectul bugetului de stat pe 2011. Potrivit Mediafax, Băsescu a menţionat că are la dispoziţie toată după-amiaza, putând fi abordate şi subiecte precum absorbţia fondurilor UE şi posibilitatea relansării unor procese de privatizare, cu condiţia ca banii proveniţi din acestea să fie direcţionaţi spre investiţii, nu spre consum, aşa cum s-a întâmplat în 2008. Preşedintele a spus că a dorit, iniţial, să armonizeze punctele de vedere ale puterii şi ale opoziţiei. "Voi substitui eu opoziţia în discuţiile cu dumneavoastră", a adăugat Băsescu.

Din partea PDL la consultări sunt prezenţi premierul Emil Boc, alături de Vasile Blaga şi Adriean Videanu, UNPR este reprezentat de Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, din partea UDMR sunt prezenţi Marko Bela, Kelemen Hunor, Laszlo Borbely şi un grup de reprezentanţi ai Minorităţilor, în frunte cu Varujan Pambuccian.

PNL a anunţat, vineri, că nu participă la consultări, iar PSD a anunţat, luni, că nu doreşte să participe la discuţii simultan cu UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel