Băsescu: Am depăşit vârful crizei economice, dar nu şi pe cel al crizei sociale

basescu traian
basescu traian

Traian Băsescu a declarat, în Parlament, că România a depăşit vârful crizei economice, dar nu şi pe cel al crizei sociale, că e un "optimism prudent" în privinţa relansării economice şi că pentru 2011 e prognozată o creştere economică de 2% din PIB.

"Datele statistice arată încurajator. În primul rând, putem spune că am depăşit vârful crizei economice, dar nu şi pe cel al crizei sociale. Încet, încet, economia noastră iese din recesiune, producţia industrială e deja în creştere de câteva luni. Putem vorbi despre un optimism prudent atunci când ne gândim la relansarea economică", a declarat Băsescu.

El a mai spus că, pentru 2011 prognozele arată că România poate intra în zona de creştere pozitivă de aproximativ 2%, cu condiţia să fie accelerate reformele structurale.

"Pentru următorii ani, 2012 şi 2013, această creştere ar putea să atingă 3-4 procente. Din păcate, astfel de creşteri nu ne sunt suficiente. O creştere de 2-3% nu poate asigura dezvoltarea pentru ca România să se înscrie în reducerea decalajelor, este nevoie de o creştere medie de cel puţin 5% pe an. În plus, trebuie redus progresiv deficitul bugetar", a mai afirmat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel