Avocatul unuia dintre violatori, declarații bombă în cazul de la Vaslui

Avocatul unuia dintre violatori consideră că decizia instanței vasluiene a fost una nelegală și dată sub presiune.

Bogdan Luca, avocatul lui Silviu Burada, spune că la arestarea preventivă pentru 30 de zile ar fi trebuit să existe o încheiere în care să se explice motivele.

Avocatul Luca este de părere că magistratii vasluieni au oferit, vineri, în timpul procesului, opiniei publice, ceea ce s-a dorit: pâine si circ, iar luni, a apărut si al treilea element: sânge. Tot avocatul Luca din Iasi a declarat că violatorii trebuie să multumească celor din 1989 pentru că, după Revolutie, a fost abolită pedeapsa cu moartea. Altfel, existau sanse mari să se ajungă si aici. Speranta violatorior si a apărătorilor acestora rămâne Curtea de Apel Iasi acolo unde, încă de luni, a fost declarat apelul. "Poate că ei (magistratii Curtii de Apel – n.r.) ne vor da voie să ne administrăm probele", a spus avocatul lui Silviu Burada pentru Vremea Nouă.

"Decizia instantei mi se pare fortată. Mai ales înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, care a fost dată total nelegal, cu încălcarea tuturor normelor legale. A fost îndreptată o eroare a procurorilor. Conform legii, motivele trebuiau făcute sub formă scrisă si cu audierea inculpatilor. Acest lucru nu a fost făcut. Ceea ce s-a întâmplat vineri la Vaslui este exact ceea ce a vrut poporul: pâine si circ, iar luni a primit si sânge", a spus avocatul Bogdan Luca.

"La Vaslui nu îmi explic ce s-a întâmplat. Chiar dacă si pe fondul judecătii au fost admise probele propuse de noi, la scurt timp vii si le respingi pe motiv că nu mai sunt utile. Nu stiu ce să cred si la presiunea cui a luat asemenea decizii judecătorul. A multimii, a presei, a Consiliului Superior al Magistraturii sau a Parchetului General", a mai spus Bogdan Luca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel