Autorităţile cer fermierilor să dezinfecteze utilajele agricole care acced în zona focarelor de pestă porcină

Autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani au cerut, vineri, tuturor fermierilor din judeţ să efectueze dezinfecţia utilajelor agricole care au acces în perimetrul focarelor de pestă porcină africană (PPA).

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Minodora Vasiliu, a declarat în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor că măsura se impune pentru prevenirea răspândirii virusului PPA, în special în zona Hăneşti, unde în ultima săptămână a fost confirmată boala la 15 porci mistreţi şi la trei porci domestici.

"Toţi producătorii agricoli şi toţi deţinătorii de maşini agricole, în momentul în care intră pe terenurile respective, la ieşire să îşi achiziţioneze substanţă dezinfectantă şi să facă dezinfecţia acestor utilaje", a afirmat oficialul DSVSA.

De asemenea, Minodora Vasiliu a cerut populaţiei să nu hrănească porcii domestici cu iarbă cosită de pe câmp, ca urmare a riscului transmiterii PPA de la mistreţi bolnavi care ar fi putut străbate zonele respective.

Centrul Local de Combatere a Bolilor s-a întrunit, vineri, în şedinţă de urgenţă, ca urmare a unui nou focar de PPA care a fost înregistrat în comuna Hăneşti din după moartea a trei porci dintr-o exploataţie familială din localitate. Familia în gospodăria căreia a fost înregistrată mortalitatea mai deţinea alţi 16 porci, care a fost ucişi de autorităţile sanitar-veterinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel