Statul Islamic, informații despre atacatorul de la Strasbourg

Atentat
Atentat

Conform agenției de propagandă a Statului islamic, autorul atacului de la Strasbourg era un 'soldat' al grupării teroriste.

Cherif Chekatt, autorul atacului armat din Târgul de Crăciun de la Strasbourg, care s-a soldat marţi seară cu trei morţi şi treisprezece răniţi, este un 'soldat' al organizaţiei Statul Islamic, a anunţat joi seară agenţia de propagandă a grupării jihadiste, AMAQ, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit acestui comunicat, citat de grupul de supraveghere a reţelelor extremiste SITE, Cherif Chekatt 'făcea parte dintre soldaţii Statului Islamic şi a executat această operaţiune drept răspuns la apelul de a-i lua drept ţintă pe cetăţenii ţărilor coaliţiei internaţionale' care luptă împotriva SI în Siria şi în Irak.

Deţinut cu un cazier bogat

Gruparea SI lansează apeluri regulate la comiterea de atacuri în ţările, printre care şi Franţa, care sunt membre ale acestei coaliţii conduse de SUA. Cherif Chekatt a fost localizat şi ucis joi de poliţia franceză după o operaţiune de căutare de două zile. Marţi seară, acest deţinut cu un cazier bogat, semnalat pentru radicalizare islamistă în închisoare, a pătruns în centrul istoric al Strasbourg în mijlocul Târgului de Crăciun.

Strigând 'Allah Akbar', potrivit martorilor, el a deschis focul în mai multe rânduri asupra trecătorilor, iar pe unii i-a lovit cu cuţitul. După schimburi de focuri cu militarii, care l-au rănit la braţ, el a reuşit să fugă luând un taxi pentru a se deplasa într-un cartier apropiat, Neudorf, unde a avut loc un nou schimb de focuri cu poliţia, înainte ca Chekatt să dispară din nou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel