ANM, prognoza meteo. Vortex polar peste România. Fenomene severe

Vremea se va schimba radical în perioada următoare. Meteorologii ne avertizează însă că vremea va fi în limite normale pentru această perioadă. 

Un vortex polar va cuprinde și România, susține România TV. Temperaturile vor scădea brusc, iar ninsorile își vor face apariția. 

”Această masă de aer cald persistă de foarte multă vreme și a influențat multe țări din Europa. Luna aceasta a fost cea mai caldă lună de octombrie din istoria măsurătorilor meteorologice. În perioada următoare, vremea o să aibă aspect specific sezonului rece. Scăderea valorilor termice va determina temperaturi normale, dar vom întâmpina un stres termic după această vreme călduroasă. Temperaturile vor putea scădea cu 15 grade Celsius. Este o răcire bruscă, dar este normal pentru această perioadă”, a precizat meteorologul Gabriela Băncilă. 

În cadrul unei intervenții telefonice, la România TV, Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunțat că fenomentul de vortex polar permite intrarea de mase de aer polar în Europa, iar acestea vor ajunge și în România. În țara noastră vom avea intervale cu perioade foarte reci, viscol și ninsori abundente. De asemenea, de la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie am putea avea parte de valori termice apropiate de normalul acestei perioade. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel