Anghel Tîlvăr, la întrevederea cu Andreas Peschke: Relaţiile economice dintre România şi Germania sunt puternice

Relaţiile economice dintre România şi Germania sunt puternice, Germania fiind principalul partener comercial al ţării noastre, a afirmat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvă, la întrevederea pe care a avut joi, la Berlin, cu Andreas Peschke, directorul Departamentului pentru afaceri europene din ministerul german de externe.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile de intensificare a cooperării româno-germane.

"Relaţiile economice dintre ţările noastre sunt puternice, Germania fiind principalul partener comercial al României şi un proeminent investitor în economia românească", a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, conform sursei citate.

Angel Tîlvăr a ţinut să mulţumească pentru susţinerea oferită de Germania ţării noastre în pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Totodată, oficialul român a subliniat rolul esenţial pe care minoritatea germană din România îl are în dinamica relaţiilor bilaterale şi a reiterat sprijinul pe care statul român îl acordă păstrării identităţii culturale şi lingvistice a etnicilor germani din ţara noastră.

"România este astăzi un veritabil model intercultural la nivel european, prin politicile sale în materie de protecţie a minorităţilor", a afirmat acesta.

Andreas Peschke a menţionat, în privinţa migraţiei, că aceasta reprezintă principala problemă cu care se confruntă Germania, subliniind importanţa găsirii unei soluţii în cooperare europeană, pentru gestionarea eficientă a fenomenului, sub toate aspectele sale, mai precizează sursa citată.

Angel Tîlvăr a subliniat că este în avantajul tuturor statelor membre să abordeze consecvent şi unitar tema migraţiei, iar România susţine continuarea asistenţei UE către statele din Balcanii de Vest, pentru ca acestea să facă faţă provocărilor migraţiei.

Oficialul român a pledat pentru extinderea Uniunii Europene în zona Balcanilor de Vest, accentuând impactul pozitiv pe care aderarea ţării noastre la UE l-a avut asupra democraţiei şi economiei din România.

"În contextul actual, marcat de provocări în vecinătatea UE, este oportun ca statele membre care susţin politica de extindere, precum România şi Germania, să îşi reafirme angajamentul faţă de procesul de extindere, ca politică esenţială a UE, contribuind la stabilitatea şi securitatea întregului continent", a afirmat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, potrivit comunicatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel