Alegeri SUA, amestec străin. Raport oficial

Vot
Vot

Autorităţi americane de rang înalt au afirmat marţi că nu au existat influenţe străine semnificative asupra alegerilor parţiale pentru Congresul SUA din 2018, informează Reuters. 

O declaraţie a Departamentului Justiţiei şi a Departamentului pentru Securitate Internă prezintă o situaţie diferită de cea din 2016, când - potrivit unor oficiali - alegerile prezidenţiale încheiate cu victoria lui Donald Trump au fost ţinta unor atacuri informatice sofisticate şi a unei campanii de propagandă din partea Rusiei. 

Cele două ministere arată că guvernul Statelor Unite nu a găsit nicio dovadă a influenţei unor guverne străine sau a unor agenţi străini asupra alegerilor din noiembrie anul trecut, în urma cărora Partidul Democrat a obţinut majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Nu au fost afectate semnificativ nici campaniile electorale, nici echipamentele electronice de votare sau alte infrastructuri. 

Procurori din SUA anchetează o presupusă colaborare a campaniei lui Trump cu Kremlinul



Comisia Naţională Republicană pentru Congres, care alege candidaţii republicani, a susţinut că a fost atacată informatic anul trecut. Mai mulţi procurori din SUA anchetează o presupusă colaborare a campaniei lui Trump cu Kremlinul. Atât preşedintele american, cât şi autorităţile ruse neagă orice complicitate, reaminteşte Reuters. Oficiali americani din domeniul informaţiilor au avertizat săptămâna trecută că Rusia şi China şi-au fixat deja ca obiectiv următoarele alegeri prezidenţiale din Statele Unite, din 2020. 

Vezi şi: Matteo Politi, medic fals. DSP București, precizare privind cod parafă

Dide, reexaminat după ce a fost declarat inapt la Jandarmerie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel