Cristian Mihai Dide va fi reexaminat după ce fusese declarat inapt din punct de vedere psihologic de către Jandarmeria Română.
”Vă comunicăm faptul că, în urma contestației îndreptate împotriva avizului psihologic de inaptitudine nr. 266602 din data de 31.01.2019, comisia de soluționare a contestaţiilor, constituită în baza dispoziției Directorului Centrului de Psihosociologie, a dispus în data de 05.02.2019 „admiterea" contestației dumneavoastră.
În vederea reexaminării, vă veți prezenta în data de 07.02.2019, ora 0815 la sediul Centrului de Psihosociologie, situat în strada Maria Ghiculeasa, nr. 47, sector 2, Bucureşti, având asupra dumneavoastră actul de identitate şi ustensile de scris (pix/stilou de culoare albastră)”, se arată în răspunsul pe care Cristian Mihai Dide l-a primit.
Posturile pentru care este elegibil sunt de îngrijitor de clădiri, muncitor necalificat şi îngrijitor animale grajd.
DC News a vrut să afle cum a arătat testul pe care l-a picat Cristian Mihai Dide. Au fost circa 193 de întrebări la care protestatarul a trebuit să răspundă.
”A fost un test care a durat patru ore. Vorbim despre 193 de întrebări de personalitate de felul - "dacă ai avea o slujbă remunerată identic, ce ai alege să fii: tâmplar sau profesor?"
Apoi a urmat un test de atenție unde aveai niște semne pe care trebuia să le identifici. Ți se dădeau trei exemple de semne din cele câteva mii care erau pe două coli A4 și tu trebuia să găsești toate cele trei elemente. Apoi a urmat un test de genul: ”mână pentru corp este precum frunză pentru...” și tu trebuia să identifici elementul, de exemplu... pentru copac, ramură etc.
Un alt test presupunea să găsești elementul care nu își are locul în enumerația: unchi, văr, mătușă, mamă, tată. Trebuia să spui ce variantă nu se potrivește.
A urmat un test cu identificare a elementului lipsă: de exemplu, ai un pătrat, un cerc, un triunghi și trebuia să găsești forma care trebuie.
Următoarea etapă a fost testul Praga. A urmat un test de personalitate și apoi un mini-interviu cu întrebări de genul: ce îți dorești să faci în următorii cinci ani, unde te vezi în viitor. În final, a fost un interviu cu un psiholog”, a spus Cristian Mihai Dide pentru DC News.
Testul Praga a fost elaborat de către Institutul Psihotehnic din Praga prin adaptarea formei individuale, improprie de a fi utilizată atunci când este necesar să se execute măsurători rapide asupra unor colective numeroase, în special în mediul industrial. Testul vizează memoria topografică, spiritul de observaţie, rezistenţa la oboseală psihică generată de activităţi repetitive.
VEZI ȘI: Dide, inapt psihologic. Mircea Badea, reacție
Cristian Mihai Dide, protestatarul care aproape săptămânal intră în conflict cu Jandarmeria şi este amendat de oamenii legii, își depusese dosarul de angajare la această instituţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu