Agent dublu în Germania: Constraspionajul german, măsuri fără precedent împotriva SUA, Franței și Marii Britanii

Serviciile de contraspionaj germane au primit o sarcină fără precedent în ultimii 70 de ani, după ce s-a descoperit că un agent german spiona în favoarea Statelor Unite ale Americii.

Germania a anunțat că plănuiește să monitorizeze operațiunile din domeniul informațiilor (în engl., intelligence) ale aliaților săi, inclusiv cele ale Marii Britanii, Statelor Unite sau Franței.

Politica de contraspionaj fără precedent a fost a anunțată de ministrul de Interne al cabinetului condus de Merkel, Thomas de Maiziere. El a declarat pentru cotidianul Bild că vrea "monitorizare de 360%" a tututor operațiunilor privind colectarea de informații derulate pe teritoriul Germaniei.

Anunțul său a venit după ce mai mulți parlamentari germani au cerut expulzarea agenților americani din Germania care l-au folosit pe agentul dublu german pentru a obține informații secrete, în schimbul unor sume de bani.

Un agent german spiona în favoarea SUA, confirmă Serviciile de Informaţii de la Berlin

Serviciile secrete ale SUA, Marea Britanie și Franța au fost încadrate la categoria prieteni de către Germania. Activitățile lor de colectare a informațiilor au fost exceptate de la supravegherea realizată de echivalentul SRI-ului român din Germania - Bundesnachrichtendienst sau BND.

Dar ministrul Maiziere spune acum că nu exclude măsuri permanente de contraspionaj împotriva SUA, Marii Britanii și Franței. Ecourile remarcilor lui Maiziere se regăsesc în declarația unui purtător de cuvânt al creștin-democraților: "Trebuie să ne concentrăm mai puternic asupra așa-zișilor noștri aliați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel