Un agent german spiona în favoarea SUA, confirmă Serviciile de Informaţii de la Berlin

Culmea ironiei în Germania: SUA spiona comisia parlamentară germană care investiga acţiunile de spionaj ale SUA.

Un agent al serviciilor secrete germane a fost arestat, vineri, suspectat că spiona în favoarea SUA. Un responsabil cu rang înalt din cadrul serviciilor germane de informații (BND) confirmă în ediția de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine am Sonntag (FAS) că unul dintre agenții lor, arestat miercuri, a spionat pentru Statele Unite, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Toate dovezile arată că a lucrat pentru americani", a declarat pentru publicația germană această sursă cu rang înalt, potrivit unui fragment din articol difuzat sâmbătă seară.

După cum a informat presa germană, el și-ar fi propus serviciile, de asemenea, spionajului rus, intrând în contact cu Consulatul Rusiei la Munchen și din acest motiv ar fi fost descoperite acțiunile sale în calitate de agent dublu.

În vârstă de 31 de ani, acest colaborator al BND lucra pentru serviciile americane de informații de la sfârșitul lui 2012 și ar fi furat peste 200 de documente, scrie FAS.

Agentul dublu a primit sarcina de a strânge documente despre comisia parlamentară din Bundestag care investighează operațiunile de culegere de informații desfășurate în Germania de Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA), potrivit sursei amintite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel