Administraţia Deltei susţine dezvoltarea unităţilor de cazare în zona de terasă a Rezervaţiei

Conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) susţine modificarea regulamentului de urbanism aplicabil în perimetrul rezervaţiei, astfel încât în localităţile din zona de terasă a Deltei să nu se aplice aceleaşi reguli ca cele din interiorul Deltei, iar numărul locurilor de cazare să crească în satele limitrofe Deltei.

'Dacă vrem să definim Delta ca obiectiv turistic de vizitare, trebuie să gândim o strategie prin care să readucem zona de cazare pe mal, iar în zona de urbanism trebuie să existe două regulamente, cu specificul fiecărei arii, cu posibilitatea ca în zona de terasă să dezvoltăm cazarea mai mult decât în Deltă. Astfel, permitem o dezvoltare a vizitării Deltei cu mijloace ecologice, prin construirea unor baze ecologice de transport şi inclusiv managementul deşeurilor va fi mai uşor de gestionat', a declarat, pentru AGERPRES, guvernatorul Rezervaţiei, Cătălin Ţibuleac.

El a mai spus că în cele opt unităţi administrativ-teritoriale din interiorul Deltei, localităţi în care se ajunge doar cu mijloace de transport pe apă, ar exista aproape 8.000 de locuri de cazare. 'În Deltă, avem aproape 8.000 de locuri de cazare. Nu ştiu dacă este mult sau puţin, dar nu putem construi până la infinit. La un moment dat, Delta va spune stop. Există un studiu de impact făcut în 2015 şi e evident că nu putem creşte foarte mult zona de cazare în Delta efectivă. Toată lumea îşi doreşte să viziteze Delta.

Dacă vrei să creşti zona de turism, să-i aduci pe turişti din Constanţa, să-i duci în viteză în Deltă, ei nu vor lăsa niciun ban în judeţ. Dacă vrem să avem o creştere a produsului intern brut al judeţului, trebuie să redefinim regulile de urbanism pentru a creşte capacitatea de cazare în zona de terasă', a menţionat Ţibuleac. Potrivit sursei citate, ultimul studiu privind capacitatea de suport a Deltei în ceea ce priveşte turismul a fost realizat în anul 2015, dar, având în vedere faptul că numărul pensiunilor a crescut între timp, el este depăşit şi trebuie înnoit. Din acest motiv, conducerea ARBDD vrea actualizarea acestui studiu, iar în funcţie de rezultatele lui să se stabilească o strategie în dezvoltarea turistică a Deltei. În ultimii ani, unii primari tulceni au criticat Regulamentul de urbanism din Rezervaţie, susţinând ineficienţa economică a regulilor impuse inclusiv în localităţile din imediata vecinătate a Deltei. În paralel însă, unii locuitori ai zonei au reabilitat case vechi de peste 100 de ani, au păstrat specificul lor tradiţional şi le-au inclus în circuitul turistic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel