Adina Vălean îl contrazice pe Crin Antonescu în cazul Roșia Montană

Adina-Valean dc
Adina-Valean dc

Europarlamentarul Adina Vălean spune că nu susține proiectul Roșia Montană și că poziția PNL pe această temă este una corectă. Liberala a fost întrebată dacă asta înseamnă că și-a schimbat opinia cu privire la acest proiect: ”Nu am afirmat niciodată că aş susţine proiectul Roşia Montană. Am afirmat întotdeauna că a-ţi exploata resursele este un lucru bun”.

Eurodeputatul PNL a fost întrebat, vineri, de către jurnaliști, cum vede proiectul de lege privind exploatările miniere de la Roșia Montană. ”Cred că poziţia PNL este cea corectă. Mă raliez la ea şi votez împotriva proiectului Roşia Montană”, a răspuns Adina Vălean.

Vălean a mai declarat că exploatarea resurselor este o politică a UE și nu a României, pentru că țara noastră nu are un plan bine definit pe o perioadă de timp în acest sens. ”Cred că nu este timpul potrivit pentru un proiect Roşia Montană. Cred că ridică prea multe semne de întrebare. Cred că nu este bine să-l susţinem”, a spus ea.

Adina Vălean. a precizat că nu și-a schimbat părerea față de acest proiect, despre care spune că nu l-a susținut nici în trecut.

Crin Antonescu declara săptămâna trecută, la Adevărul Live, că opțiunea sa cu privire la Roșia Montană nu corespunde cu cea a soției sale.

”Opţiunile soţiei mele ca europarlamentar şi opţiunile mele nu trebuie să fie identice. Ca membru în Comisia de industrii a Parlamentului European, soţia mea a organizat o dezbatere pe proiectul Roşia Montană. A avut o poziţie bazată pe argumente. Atunci Gold Corporation nu a sărit în ajutorul ei. Nu are niciun fel de influenţă ce crede soţia mea despre chestiunea asta. Dacă i-aş fi promis soţiei mele ceva şi aș fi ajuns prim-ministru să văd că lucrurile stau altfel, mi-aş fi încălcat cuvântul faţă de soţia mea. Naţiunea este mai presus de soţie”, spunea liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel