80 de ani de la atacul de la Pearl Harbour, care a consfinţit intrarea SUA în Al Doilea Război Mondial

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

În urmă cu 80 de ani, flota americană de la Pearl Harbour a fost ţinta unui atac surpriză al japonezilor. 

353 de avioane lansate de pe 6 portavioane japoneze au bombardat flota americană din portul Pearl Harbour, de pe insula Hawaii, pe 7 decembrie 1941. Atunci, 4 cuirasate americane au fost scufundate, iar alte 4 au fost avariate, dar au fost distruse şi 3 crucişătoare, 3 distrugătoare şi 188 de avioane. Au murit peste 2400 de oameni, iar alţi aproape 1300 au fost răniţi. 

Atacul de la Pearl Harbor a determinat intrarea Statelor Unite în conflictul mondial de partea Aliaţilor.

Dotarea US Navy în 1938 era absolut suficientă pentru forțele navale existente. Erau disponibile 16 cuirasate, trei fiind înarmate cu tunuri de calibrul 406 mm și 11 cu piese de calibrul 356 mm. Celelalte două erau modele mai vechi, mult folosite pentru instruirea tunarilor de la artileria medie și antiaeriană, scrie Historia. 

Trump: COVID-19, mai grav decât Pearl Harbour 

 

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a avertizat pe americani că pandemia COVID-19 şi criza generată este mai gravă decât atacul de la Pearl Harbour. 

"Este mai rău decât la Pearl Harbor", a declarat Trump de la Biroul Oval, referindu-se la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane şi care a determinat Statele Unite să intre în cel De-al Doilea Război Mondial.

Este mai rău decât World Trade Center, a adăugat liderul de la Casa Albă, referindu-se la atentatele din 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi.

Nu a existat niciodată un atac de această natură. Şi aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, a subliniat preşedintele Trump, reafirmându-şi dorinţa de a redeschide ţara.

VEZI CONTINUAREA AICI

Donald Trump a mai fost subiectul unei "comparaţii" cu atacul de la Pearl Harbour. Republicanii au fost cei care au comparat punerea sub acuzare a lui Donald Trump cu atacul de la Pearl Harbour

"Pe 7 decembrie 1941, un act oribil a avut loc în SUA. Este un act despre care preşedinte Roosevelt a spus că va rămâne în infamie. Astăzi, 18 decembrie 2019, este o altă zi care va rămâne în infamie", a declarat congresmanul Mike Kelly în decembrie 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel