"COVID 19, mai grav decât atacul de la Pearl Harbour". Trump, avertisment pentru americani

Preşedintele SUA, Donald Trump, i-a avertizat pe americani că pandemia COVID-19 şi criza generată este mai gravă decât atacul de la Pearl Harbour. 

"Este mai rău decât la Pearl Harbor", a declarat Trump de la Biroul Oval, referindu-se la ofensiva aeriană care a făcut peste 2.400 de victime americane şi care a determinat Statele Unite să intre în cel De-al Doilea Război Mondial.

Este mai rău decât World Trade Center, a adăugat liderul de la Casa Albă, referindu-se la atentatele din 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi.

Nu a existat niciodată un atac de această natură. Şi aceasta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, a subliniat preşedintele Trump, reafirmându-şi dorinţa de a redeschide ţara.

Celula de criză, apreciată de public

Preşedintele american a explicat, de asemenea, motivul pentru care a renunţat în cele din urmă la suprimarea celulei de criză pentru coronavirus creată pentru a organiza răspunsul federal la pandemie. 'Nu mi-am dat seama cât de populară a fost celula de criză', a declarat el. 'Este foarte apreciată de public, a insistat Trump.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat marţi că grupul de lucru Task foce va fi desfiinţat în săptămânile următoare pentru a reveni la operaţiuni mai tradiţionale, prin departamente. SUA tocmai au trecut de pragul de 70.000 de decese cauzate de noul coronavirus şi l-ar putea atinge pe cel de 100.000 înainte de începutul lunii iunie, conform mai multor modele epidemiologice, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel