Ziar din Israel: Clipul cu decapitarea lui James Foley ar putea fi fals

Potrivit publicației jerusalemonline.com, mai mulți experți care au vizionat filmarea în care jurnalistul James Foley este decapitat de un membru ISIS au concluzionat că aceasta ar fi falsă.

”Experții se îndoiesc de veridicitatea filmării execuției jurnalistului american James Foley. După ce își spune discursul în fața camerei, imaginea devine neclară și este imposibil de văzut dacă, într-adevăr, James Foley este ucis.

Experții spun că este ciudat că în filmare nu apare mult sânge, lucru care ar fi trebuit să se întâmple în momentul în care lama cuțitului tăia arterele principale.

Vezi și: James Foley, locul execuției, identificat de un blogger

O altă problemă ridicată de experți este melodia de pe fundal. Chiar înainte de execuție, se poate auzi un sunet înalt făcut de un aparat electronic, ceea ce înseamnă că s-au tras mai multe duble până când au reușit să filmeze așa cum vor.

A treia problemă, și cea mai importantă, este calmul lui James Foley. Experții spun că persoana din clip este extrem de calmă, având în vedere faptul că știa că urmează să moară în scurt timp, într-un mod groaznic.

Vezi și: James Foley, mesaj emoționant înainte să moară. Cum l-a trimis familiei!

Având în vedere aceste probleme, experții sunt de părere că uciderea jurnalistului, dacă a avut loc, nu s-a întâmplat în fața camerei și că filmarea este un fals, făcut cu scopul de a întări frica față de ISIS, arată site-ul jerusalemonline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel