COD GALBEN  Vremea în weekend. Alertă meteo de Cod Galben. Prognoza specială pentru București. Se răcește!

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de vreme rea. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben valabil de astăzi, de la ora 10:00, până sâmbătă dimineață, la ora 06:00, de instabilitate atmosferică. De altfel, întreg weekend-ul este caracterizat de precipitații și răcire. 

”În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp” anunță meteorologii. 

2. -imagine fara descriere- (cod-galben-alerta_30867200.jpg)

Astăzi (15 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, conform ANM. 

Pentru intervalul de alertă de Cod Galben, a fost emisă o prognoză meteo specială pentru București: ”Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă de 15...17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea”. 

Însă, vorbim doar despre o răcire trecătoare, având în vedere că tocmai astăzi meteorologii au anunțat până la mijlocul lui octombrie temperaturi peste normalul perioadei. 

Citește aici: Vremea pe o lună. Octombrie vine cu temperaturi... ridicate! Prognoza meteo 18 septembrie - 16 octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel