Voronin, încă un atac la Băsescu: Nu știm dacă vine treaz sau beat

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a arătat revoltat de invitaţia adresată lui  Traian Băsescu, de a vizita R.Moldova, relatează Jurnal de Chişinău. Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua, pe 17 iulie, o vizită oficială la Chişinău. Băsescu trebuia să efectueze vizita oficială la 1 februarie, dar din cauza unor probleme de sănătate ale președintelui  Nicolae Timofti, aceasta a fost amânată. 

"Cine l-a invitat în  Moldova pe acest Băsescu, nu ştiu cine mai este în România. Dacă el niciodată nu a recunoscut R.Moldova, nu recunoaşte însăşi denumirea de moldoveni şi limba moldovenească", a declarat Voronin în plenul Parlamentului.

 Intervenţia sa a fost întreruptă de deputaţii din cadrul coaliţiei de guvernare, care au început să tropăie şi să bată cu pumnii în mese.

 "Eu nu ies aşa de des şi nu vă obosesc. Voi puteţi să vă dezbrăcaţi şi de pantaloni, să vă aşezaţi jos şi să bateţi cu ce vreţi. Nu văd niciun sens ca această persoană, încă nu se ştie dacă e trează sau beată, să vină la noi", a continuat preşedintele PCRM, citat de portalul Unimedia.info.

 Deputatul PLDM Ion Butmalai a ţinut să-i amintească lui Voronin că în 2005 a devenit preşedinte al Republicii Moldova şi datorită lui Băsescu. Liberal-democratul s-a referit la faptul că în 2005 preşedintele României ar fi îndemnat politicienii să susţină candidatura lui Vladimir Voronin pentru a preîntâmpina perpetuarea crizei politice.

 Declaraţia lui Voronin a provocat un val de replici în sala Parlamentului, iar Voronin a răspuns: "Liniştiţi-vă, românilor".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel