Viorica Dăncilă: Reducerea TVA la lapte duce la diminuarea prețurilor și creșterea consumului

Viorica Dăncilă, lidera delegației PSD din Parlamentul European, susține că reducerea TVA la lapte poate duce la diminuarea prețurilor și creșterea consumului, efecte ce vor ajuta atât procesatorii cât și producătorii români, mai ales în contextul eliminării cotelor de lapte în Uniunea Europeană.

"În perspectiva eliminării cotelor de lapte în UE, consider că micșorarea TVA la lapte ar fi un lucru bun pentru producătorii români. Pot exista diferențe de opinie între producători și procesatori, dar sunt sigură că se va ajunge la un consens al cărui beneficiar să fie cetățeanul român.

Salut propunerea Guvernului și cred că ea va avea un impact pozitiv important pentru agricultura românească, pe termen scurt și mediu. Mai sunt încă detalii importante de pus la punct și sper ca decizia finală să răspundă și așteptărilor exprimate de producători, dar trebuie spus că eliminarea cotelor de lapte va face ca presiunea importurilor, care de multe ori au prețuri mai mici, să crească. Din acest motiv, orice măsură care poate duce la reducerea prețurilor produselor românești, și astfel la creșterea competitivității lor în fața celor europene, este o măsură bună.

În plus, includerea laptelui în lista alimentelor cu TVA redus va duce la stimularea consumului, ceea ce va face ca cetățenii români să poată simți în propriul buzunar efectele pozitive ale creșterii economice din ultimii ani", a declarat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel