Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție din Moldova, în arest preventiv

Crişan Andreescu / 14 ian 2020 / 08:40 Salveaza PDF Comentarii
Viorel Morari: Dosarul meu este unul politic
Viorel Morari: Dosarul meu este unul politic

Viorel Morari,  fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA),  a fost plasat în arest preventiv, pentru 20 de zile, în urma unei hotărâri pronunțate de magistrații Judecătoriei sectorului Ciocana din Chișinău.

Viorel Morari a fost reținut la sfârșitul săptămânii trecute, pentru 72 de ore, fiind suspectat de abuz în serviciu și fals în acte publice. Fostul procuror - șef al PA declară să dosarul său este unul politic, fiind coordonat de șeful statului și noul procuror general.

Viorel Morari  le-a declarat jurnaliștilor că totul se face acum pentru a sustrage atenția.Totodată, Viorel Morari neagă că ar fi îndeplinit indicațiile fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. "Comanda este de la președinte și o să vă explic pe parcurs. În prezent, este implicată și conducerea Procuraturii Generale, inclusiv unii adjuncți ai procuraturii", a precizat Viorel Mirari, adus în cătușe, în fața magistraților.

 

Vezi și: Şeful Procuraturii Anticorupție de la Chișinău, reţinut de Poliție

 

Potrivit procurorilor, Viorel Morari este suspect  că, în martie 2017, a primit de la fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o "contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale".

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23