Viena. Șapte persoane reținute pentru complicitate în cadrul atacului de anul trecut

Pixabay
Pixabay

Șapte persoane au fost reținute pentru complicitate în cazul atacului din Viena din 2020. 

Şapte suspecţi încă sunt anchetaţi pentru furnizarea de asistenţă presupusului autor al atacului terorist de la Viena, comis în urmă cu aproape un an şi soldat cu patru morţi, transmite dpa, citat de Agerpres. 

La 2 noiembrie 2020, patru persoane cu vârste cuprinse între 21 de ani şi 44 de ani au fost ucise şi alte peste 20 rănite pe străzile din Viena. Poliţia l-a împuşcat mortal pe autorul atacului, un austro-macedonean în vârstă de 20 de ani care se declarase susţinător al grupării jihadiste Stat Islamic.

Pot primi chiar și detenție pe viață

Suspecţii, care în prezent se află în arest preventiv, riscă pedepse cuprinse între 10 ani de închisoare şi detenţie pe viaţă dacă sunt găsiţi vinovaţi şi condamnaţi, a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului austriac, Nina Bussek.

Până acum, ancheta a confirmat că autorul şi-a părăsit locuinţa în noaptea atacului, pe care l-a comis singur, au anunţat miercuri într-o conferinţă de presă Nina Bussek şi ofiţerul de poliţie Michael Lohnegger.

Totuşi, trei indivizi sunt bănuiţi că l-au ajutat pe autor să achiziţioneze arme, iar alţi patru că l-au încurajat să comită atacul. Ei pot avea legătură cu Stat Islamic şi sunt conectaţi cu reţele teroriste, a spus Bussek. 

Un român a scăpat din atac

Un român a scăpat ca prin minune din atacul terorist din Viena, după ce s-a prefăcut că e mort.

Laurenţiu Stanciu este un român stabilit la Viena și a trecut prin momente terifiante în timpul atentatului din Viena, în urma căruia patru oameni au murit şi alţi 23 au fost răniţi. Ei bine, tânărul a scăpat ca prin minune, după ce s-a prefăcut că e mort.

Declarații teribile. "A zis Allah şi a început să tragă"

Laurențiu este curier în Viena, iar în momentul în care a avut loc atentatul, aştepta să preia o comandă în faţa restaurantului la care lucrează și dintr-o dată a văzut cum oamenii au căzut seceraţi de gloanţele teroriștilor.

“S-a oprit, a zis Allah şi a început să tragă”, a mărturisit românul, pentru observatornews.

“În momentul în care am auzit foc de armă, m-am uitat jos, căzuse fata de lângă mine. Mă gândeam să nu mor, să nu mor, să nu mor. Altceva, nu mai gândeam (...) Când a vrut să mai tragă din fugă focuri de armă, eu m-am pus pe burtă. Când închid ochii, îmi vine să plâng tot timpul şi cam acesta e adevărul. Văd patru persoane moarte, care au murit lângă mine”, a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel