VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT SIE. Monica Macovei: „Ponta să demisioneze”

Candidata Monica Macovei i-a cerut, luni noapte, premierului Ponta să demisioneze „în acest moment” după ce Traian Băsescu a spus că premierul a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

Candidata Monica Macovei i-a cerut, în această noapte, premierului Ponta să demisioneze „în acest moment" după ce Traian Băsescu a spus că premierul a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

„Ponta trebuie să demisioneze în acest moment din funcţia de prim-ministru şi să-şi retragă candidatura pentru funcţia de preşedinte al României. După demisie şi retragere, Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituţia şi a minţit atâţia ani", a spus Macovei, într-o postare pe Facebook.

„Potrivit Constituţiei, Ponta, ca procuror, nu avea voie să fie şi ofiţer SIE, între cele două funcţii existând o incompatibilitate. Incompatibilitatea este prevăzută la art. 132 alin. 2 din Constituţia în vigoare, şi la art. 131 alin. 2 din Constituţia în vigoare între 1991 şi 2003”, a conchis Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel