Victor Ponta către omologul iordanian: Apreciem felul în care gestionați problema refugiaților

Aflat la Amman, premierul Victor Ponta, a declarat că România apreciază felul în care Regatul Hașemit al Iordaniei gestionează criza refugiaților, în condițiile în care Iordania rămâne "o insulă de stabilitate și libertate" în zonă.

"Am un mesaj special, venind dintr-o țară europeană. Că noi știm și apreciem foarte mult felul în care gestionați problema uriașă a refugiaților. Ne plângem în Europa de 80.000 de oameni, cum îi împărțim, cum avem grijă de ei, 6.000 în România, 5.000..., iar dumneavoastră deja găzduiți 1,4 milioane și faceți lucrul acesta deja de 4 ani. (...) Împreună cu Turcia găzduiți cea mai mare parte a refugiaților. Înțelegem cât de dificil vă este și cât de mult trebuie să apreciem acest lucru", a spus Ponta în momentul în care a abordat problema refugiaților  în timpul întâlnirii bilaterale cu Abdullah Ensour, premierul iordanian.

"Apreciem că Iordania rămâne o insulă de stabilitate în această regiune foarte dificilă, cu multe provocări și conflicte în jurul dumneavoastră. Sunteți o insulă de stabilitate, de libertate, o țară care investește foarte mult în educație și sănătate", a mai afirmat premierul român. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel