Vezi ce țară din lume a scurtat săptămâna de lucru la patru zile

gambia
gambia

Pentru prima dată în lume, o țară a reglementat, prin intermediul unui act normativ, săptămâna de lucru  la patru zile . Decizia adoptată vizează însă numai pentru sectorul public, nu și sectorul privat, informează BBC.

Gambia, se pare prima țară din lume,  a reglementat prin intermediul unui act normativ ca săptămâna de lucru să fie scurtată la doar 4 zile. Angajații vor avea mai mult timp pentru agricultură și rugăciune, se arată în motivarea guvernului.

Cu toate acestea, angajații de la buget vor munci în continuare 40 de ore pe săptămână, dar ziua de vineri va rămâne zi liberă.

 Inițiativa a fost luată pentru a le "permite oamenilor din Gambia să dedice mai mult timp rugăciunii, vieţii sociale şi agriculturii", a declarat preşedintele Jammeh Yahya.

 Obţinerea unei săptămâni mai scurte de lucru a fost, pe parcursul anilor, pe agenda mai multor state din lume. Oregon şi Texas au vrut în urmă cu câţiva ani să impună această măsură, însă proiectul legislativ nu a trecut în cele din urmă.

 În Olanda săptămâna de lucru cu doar patru zile este la fel de practicată, însă nu reglementată. Aici unul din trei lucrători munceşte part-time sau 40 de ore în doar patru zile.

 În Marea Britanie programul de doar patru zile la lucru este des practicat de către jurnalişti, care petrec în total 40 de ore la lucru însă pe schimburi mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel