Vasilică, un orfan din R.Moldova, s-a întâlnit cu Papa Francisc

Papa Francisc s-a întâlnit, miercuri, cu mai mulţi copii din Europa. Printre aceștia s-a numărat și   Vasilică, un băiețel orfan  în vârstă de 11 ani, din Republica Moldova. Copiii  i-au trimis Suveranului Pontif scrisori şi desene, potrivit site-ului Radio Vatican. Papa i-a rugat pe copii să fie pregătiţi să devină o speranţă pentru Biserică.

 Printre cei prezenţi la întâlnirea cu Suveranul Pontif, s-a aflat şi Vasilică, un băiat din Republica Moldova, aşezat în primul rând.

Băiatul moldovean face parte dintr-o delegaţie a Consiliului Conferinţelor Episcopale Europene (CCEE), care i-a înmânat Papei o carte cu desene şi scrisori de la copii, provenind din suburbiile statelor europene.

 "Dragă Papă Francisc, surioara mea mi-a spus că trebuie să-ţi spun «Papă», dar eu nu ştiu ce înseamnă «Papă», de aceea îţi spun «tată» (...). Acum mama mea nu mai trăieşte, pentru că oamenii răi i-au făcut rău. Dar vreau să-ţi spun că, în fiecare zi, vin la mâncare, într-o bucătărie care poartă numele tău, şi îţi trimit o fotografie cu mine în bucătărie, pentru că un om preot ne-a luat din stradă, aici, la Chişinău, ne-a dat o casă în care să putem dormi şi să mâncăm, ceea ce el găteşte pentru noi", i-a scris Vasilică.

 Sora băiatului se află de mai mult timp în Casa Familia, a fundaţiei catolice Regina Pacis cu sediul la Chişinău.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel