Văduva generalului Gușă, adevărul despre moartea gen. Milea: Sună telefonul. Soția sa îmi spune că s-a auzit o împuşcătură

Sursa foto: Antena 3 - Generalul Gușă
Sursa foto: Antena 3 - Generalul Gușă

După 30 de ani, văduva generalului Ștefan Gușă povestește ce a auzit în momentul în care generalul Vasile Milea a fost împușcat, în timp ce vorbea cu soția sa la telefon. Declarațiile sale vin contextul unei controverse legate de moartea acestuia, susținându-se că s-ar fi sinucis.

"Vreau să fac o precizare în legătură cu moartea generalului Milea. Eu am fost la Predeal, la o staţiune militară, unde era şi doamna Milea, lucra în apartamentul de la parter cu cei doi nepoţi, iar eu eram la etaj cu fetele mele. În dimineaţa când generalul Milea, ministrul, a fost asasinat, doamna mi-a bătut la uşă și mi-a zis: "Tovarășa Guşă, nu am dormit toată noaptea. Am visat numai coroane. Vă rog să veniţi jos că mie îmi e frică, nu ştiu ce să fac." Am coborât la dumneaei şi şeful cabanei ne-a adus o cafea. A venit şeful securităţii şi cu primăriţa din Predeal şi ne-au adus un coş cu flori.

"Îmi spune că s-a auzit o împuşcătură şi o căzătură"

Apoi, a sunat telefonul din cameră, era la distanţă de trei metri de masa la care stăteam. Şi am auzit-o când a zis: "Da, Val!" - pe domnul ministru îl chema Vasile. Îi zice: "Spune-i aghiotantului să meargă în sufragerie, în servanta de la geam şi să îţi ia schimburile de care ai nevoie". Și, deodată, o aud că zice: "Alo, alo, alo!". Se întoarce la mine şi îmi spune că s-a auzit o împuşcătură şi o căzătură şi că se aud zgomote şi trageri şi ţipete din stradă. Cineva care se sinucide nu dă telefon soţiei să întrebe de unde să îşi ia schimburi - pentru că dumnealui era în CC de o săptămână sau de câteva zile", a declarat văduva generalului Gușă, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel