UPDATE. Avionul întors din drum după 10 minute a decolat din nou spre Egipt

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

UPDATE: Avionul cu ruta Iași - Hurghada, Egipt, întors din drum din cauza unei defecțiuni tehnice, a decolat din nou.

UPDATE. Aeronava care s-a întors pe Aeroportul Internaţional Iaşi după numai câteva minute de zbor a decolat din nou cu destinaţia Hurghada, Egipt, la ora 17,32, a informat Elena Troia, purtător de cuvânt al aeroportului, conform Agerpres.

Știre inițială

Luni, 10 mai, un avion care trebuia să ajungă de la Iași în Egipt a fost întors din drum din cauza unei defecțiuni tehnice depistate la 10 minute de la decolare. 

Realitatea Plus a transmis că aeronava a revenit la sol, pe aeroportul din Iași, după decolare. 46 de pasageri se aflau în avionul care plecase spre Egipt. La fața locului urmează să ajungă o echipă pentru remedierea situației. 

Ulterior, pasagerii care se află pe Aeroportul Iași vor decola spre destinația dorită în cursul acestei zile. 

Incident similar cu un avion TAROM, pe ruta Hurghada-Iaşi

Pe 1 mai, un avion al companiei TAROM, care zbura între Hurghada(Egipt) şi Iaşi, a întâmpinat probleme în zbor după ce un generator s-ar fi defectat. În plus, acesta a trecut şi printr-o zonă cu turbulenţe, motiv pentru care pasagerii au trecut prin clipe de panică. 

VEZI ȘI: Modul SIMPLU în care pasagerii pot evita moartea într-un accident aviatic. Pilotul Osiceanu: Se poate aplica acest lucru imperios

Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al TAROM, a explicat atunci pentru Antena 3 că „practic, în timpul zborului, când aeronava a intrat în spaţiul aerian al Turciei, s-a întâmpinat o zonă cu turbulenţe moderate. Pasagerilor li s-a cerut să rămână pe scaune, cu centura de siguranţă pusă. Unul dintre cele trei generatoare ale aeronavei s-a defectat, dar imediat echipajul a pornit generatorul de rezervă şi zborul a continuat fără alte evenimente până la Iaşi", a declarat acesta.”

Conform reprezentantului TAROM, evenimentul este unul obişnuit în această perioadă, iar pasagerii nu au fost în pericol. 

Un avion militar MiG-21 LanceR s-a prăbuşit în apropiere de Reghin

Anterior, la finele lunii aprilie, o aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare, iar conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel