Un protestatar de la Capitoliul SUA, sentinţă dură: 5 ani de închisoare. Cu ce i-a atacat pe poliţişti

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un american din Florida care a participat la protestul de la Capitoliul SUA din ianuarie 2021 a primit cea mai mare pedeapsă în acest dosar, după ce a atacat poliţiştii care încercau să intervină. Acesta a primit cinci ani de închisoare. 

În dosar, mai sunt judecaţi alţi 140 de americani. Şi ei sunt acuzaţi de atac cu armă periculoasă asupra unui ofiţer de poliţie. Robert Scott Palmer a atacat un agent cu un extinctor, iar după ce a golit tot conţinutul spre forţele de ordine, a aruncat de două ori recipientul gol. 

„Trebuie să fie clar că încercarea de a împiedica predarea pașnică a puterii și atacarea forțelor de ordine vor fi pedepsite. Nu cu statul acasă și cu privit la Netflix, nu făcând ceea ce făceai înainte de a fi arestat”, a spus judecătoarea Tanya Chutkan, care a pronunțat sentința.

Judecătoarea Tanya Chutkan, numită de fostul președinte Barack Obama, este unul dintre cei mai aspri judecători în dosare legate de asaltul de pe 6 ianuarie. În toate cele șapte cazuri care i-au ajuns în față au fost pronunțate pedepse cu închisoarea, de la 14 zile până la peste 5 ani.

Într-o scrisoare către instanță, Robert Palmer a scris că acum își dă seama că fostul președinte Donald Trump „și-a mințit” suporterii în privința alegerilor.

„Au insistat în continuu cu povestea falsă despre alegeri furate și că este datoria noastră să ne opunem tiraniei. Nu mi-am dat seama că de fapt ei erau tiranii, disperați să păstreze puterea cu orice preț, chiar și creând haosul care știau că se va petrece cu o asemenea retorică”, a scris Palmer în mesajul său, conform Digi24.

Şamanul cu coarne de bizon, 3 ani şi jumătate de închisoare 

 

Militantul pro-Trump Jacob Chansley, devenit faimos datorită coarnelor de bizon pe care le purta pe cap în timpul asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie, a fost condamnat miercuri la aproape trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Washington, relatează  Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Procurorii ceruseră o pedeapsă mai grea, de 51 de luni în loc de 41, împotriva "şamanului" Chansley (34 de ani), care a pledat "vinovat" în septembrie la acuzaţiile de obstrucţionare a unei proceduri oficiale.

Chansley "a devenit imaginea însăşi" a acelei zile care a zdruncinat democraţia americană, a subliniat judecătorul Royce Lamberth.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel