Asaltul de la Capitoliu. "Şamanul" cu coarne de bizon, condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare

Asaltul de la Capitoliu. "Şamanul" cu coarne de bizon, condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare / Foto: Captură video
Asaltul de la Capitoliu. "Şamanul" cu coarne de bizon, condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare / Foto: Captură video

"Şamanul" cu coarne de bizon de la asaltul de la Capitoliu a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare.

Militantul pro-Trump Jacob Chansley, devenit faimos datorită coarnelor de bizon pe care le purta pe cap în timpul asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie, a fost condamnat miercuri la aproape trei ani şi jumătate de închisoare de un tribunal din Washington, relatează  Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Procurorii ceruseră o pedeapsă mai grea, de 51 de luni în loc de 41, împotriva "şamanului" Chansley (34 de ani), care a pledat "vinovat" în septembrie la acuzaţiile de obstrucţionare a unei proceduri oficiale.

Chansley "a devenit imaginea însăşi" a acelei zile care a zdruncinat democraţia americană, a subliniat judecătorul Royce Lamberth.

"Şamanul" cu coarne de bizon a avut remușcări


"Ceea ce aţi făcut este îngrozitor", a adăugat magistratul, luând totuşi act de "remuşcările" acuzatului.

Aflat în detenţie încă de la arestarea sa, în ianuarie, Chansley a fost diagnosticat în închisoare ca suferind de schizofrenie, tulburare bipolară, depresie şi anxietate. În septembrie, când şi-a recunoscut vinovăţia, bărbatul s-a declarat dezamăgit că Donald Trump nu l-a graţiat.

Avocatul apărării Albert Watkins a menţionat că în 2006 forţele navale americane au constatat că Chansley suferă de o tulburare de personalitate, dar totuşi a fost declarat apt de serviciu militar.

Prințul Harry l-a avertizat pe şeful Twitter înainte de ATACUL de la Capitoliu: Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat că l-a avertizat pe directorul general al Twitter, Jack Dorsey, că platforma lui permite organizarea unei lovituri de stat în SUA, cu o zi înainte de atacul din 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, relatează dpa, citează Agerpres.

Prinţul Harry şi-a continuat disputa cu mass-media cu ocazia participării, în calitate de cofondator al organizaţiei nonprofit Archewell, la o masă rotundă cu privire la dezinformarea din presă şi a afirmat că această problemă există dinainte de apariţia social media.

"Am învăţat de la o vârstă fragedă că stimulentele publicării nu sunt neapărat în acord cu stimulentele adevărului", a declarat ducele de Sussex.

Întrebat dacă a discutat cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, sau cu şeful Twitter, Jack Dorsey, Harry a afirmat că a l-a avertizat pe acesta din urmă că platforma sa facilitează o lovitură de stat, în ajunul revoltelor din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel