Prințul Harry l-a avertizat pe şeful Twitter înainte de ATACUL de la Capitoliu: Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte

Foto: Instagram Sussex Royal
Foto: Instagram Sussex Royal

Prinţul Harry afirmă că l-a avertizat pe şeful Twitter înainte de atacul de la Capitoliu.

Prinţul Harry al Marii Britanii a declarat miercuri că l-a avertizat pe directorul general al Twitter, Jack Dorsey, că platforma lui permite organizarea unei lovituri de stat în SUA, cu o zi înainte de atacul din 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, relatează dpa, citează Agerpres.

Prinţul Harry şi-a continuat disputa cu mass-media cu ocazia participării, în calitate de cofondator al organizaţiei nonprofit Archewell, la o masă rotundă cu privire la dezinformarea din presă şi a afirmat că această problemă există dinainte de apariţia social media.

"Am învăţat de la o vârstă fragedă că stimulentele publicării nu sunt neapărat în acord cu stimulentele adevărului", a declarat ducele de Sussex.

Întrebat dacă a discutat cu fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, sau cu şeful Twitter, Jack Dorsey, Harry a afirmat că a l-a avertizat pe acesta din urmă că platforma sa facilitează o lovitură de stat, în ajunul revoltelor din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA.

"Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte"



"Jack şi cu mine ne-am trimis e-mail-uri înainte de 6 ianuarie, când l-am avertizat că platforma lui permite organizarea unei lovituri de stat. Acel e-mail a fost trimis cu o zi înainte" de incidente, a apus Harry.

"Şi apoi s-a întâmplat, şi de atunci nu am mai auzit de el", a adăugat el.

Prinţul Harry, în vârstă de 37 de ani, a afirmat totodată că internetul este "definit de ură, diviziune şi minciuni".

Un grup de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump a luat cu asalt în ianuarie clădirea Capitoliului de la Washington, susţinând că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Rolul pe care l-au jucat reţelele sociale în organizarea atacului este în curs de investigare.

SUA: Protest la Capitoliu, în semn de solidaritate cu inculpații care au produs violențele din ianuarie

Câteva sute de persoane au participat sâmbătă la mitingul din centrul oraşului Washington D.C., organizat în semn de solidaritate cu indivizii inculpaţi după protetele violente din ianuarie, informează agenţia Associated Press.

Au avut loc câteva incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine, iar un individ care avea asupra sa un pistol a fost reţinut.

La demonstraţie participă aproximativ 450 de persoane, conform site-ului Axios.com. Mitingul a început cu un discurs al organizatorului, Matt Braynard, membru al fostei echipe de campanie a fostului preşedinte Donald Trump. Primăria oraşului Washington D.C. a acordat autorizaţie pentru un miting de cel mult 700 de persoane.

În zona Capitoliului sunt prezenţi sute de agenţi ai forţelor de ordine şi a fost reinstalat gardul de protecţie.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a aprobat vineri o solicitare a Poliţiei Capitoliului privind trimiterea a 100 de membri ai Gărzii Naţionale pentru a ajuta forţele de ordine în cazul izbucnirii unor violenţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel