Un nou pod peste râul Suceava e inclus în ruta ocolitoare 2, ce va fi finanţată de BM, susţine primarul

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că un alt pod care se va construi peste râul Suceava face parte din ruta ocolitoare 2, proiect ce se află în atenţia Băncii Mondiale (BM), după ce proiectul a fost votat de suceveni în cadrul unei consultări publice.

Lungu a spus, într-o conferinţă de presă, că, în luna iunie a acestui an, se va întâlni cu reprezentanţii BM, pentru a purta discuţii privind finanţarea proiectului. Potrivit primarului, ruta ocolitoare 2 a Sucevei ar trebui să aibă o lungime de 13 kilometri, iar costurile au fost estimate la circa 38 de milioane de euro, potrivit Agerpres.

Lungu consideră că municipiul reşedinţă de judeţ are nevoie de mai multe poduri peste râul Suceava, subliniind că decizia de a construi un nou pod, la care se lucrează în prezent, pentru fluidizarea traficului în zona comercială, este corectă. Pe de altă parte, el a explicat că aglomerarea traficului cauzată de lucrările la podul peste râul Suceava din zona Bazar arată nevoia de soluţii alternative, apreciind că, dacă nu se executau acum lucrările de reabilitare a rosturilor de dilataţie, exista riscul ca în toamnă podul să fie închis în totalitate, iar circulaţia să se desfăşoare doar pe podul de la Iţcani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel