Un cimitir din Perioada Medievală a fost descoperit în județul Galați

Foto ilustrativ. Imagine de Gábor Bejó de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Gábor Bejó de la Pixabay

Un cimitir din Perioada Medievală a fost descoperit pe un teren viran din județul Galați.

Un cimitir ce ar fi din Perioada Medievală a fost descoperit pe un teren viran din județul Galați. Mai multe rămășițe umane, bijuterii, monede și diverse bucăți de metal au fost găsite pe o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați.

Descoperirea a fost făcută după ce proprietarul terenului din sat Costi, comuna Vânători, a făcut câteva lucrări de nivelare, cu gândul de a ridica acolo o clădire. Din cauza vremii, nu s-a apucat de construcție și, în urma inundațiilor din județul Galați, rămășițele umane au ieșit la suprafață.

Unul dintre arheologii trimiși la fața locului pentru a evalua situația a declarat că 'oasele au început să fie cărate la vale cu şuvoaiele de apă. Cimitir vechi, l-a spălat apa'.

Arheologul Tudor Mandache a spus că: 'Este vorba de un posibil cimitir din perioada medievală, medievală târzie. Am ridicat de la suprafaţa solului oasele care erau disparate pe tot platoul. Sunt oase de copii de vârsta mică şi două morminte cu capacul din lemn deasupra care par să fie de adult.'

Primarul comunei Vânători, Costel Manolachi, a adăugat că 'se văd sicrie, scheleți umani.', potrivit StirileProTV.

Specialiștii încearcă să declare zona sit arheologic.

Tot în Galați:

Simigerie închisă și amendată după ce în interior a fost găsit un șoarece

O simigerie din orașul Galați a fost închisă temporar și sancționată cu peste 13.000 de lei de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și Direcția de Sănătate Publică, după ce în interior a fost găsit un șoarece.

O firmă de prepararea produselor de panificație de tip simigerie-pizzerie, din municipiul Galați a fost închisă temporar și sancționată cu peste 13.000 de lei de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului și Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit comisarilor, inspecția a avut loc după ce pe rețelele de socializare au apărut înregistrări video în care se vede, în vitrină, cum un șoarece se plimbă prin bucătărie, pe sub tejghea. În timpul controalelor au fost descoperite capcane pentru șoareci și un șoarece mort. (Citește mai mult AICI.)

Alertă în Galați, după un apel la 112. 'Criminalilor, dați-mi drumul!'

Pe 9 iulie, Poliția din Galați a fost în alertă, după un apel la 112. Un bărbat a sunat la numărul unic de urgență și a strigat 'Criminalilor, dați-mi drumul!', iar apoi convorbirea s-a întrerupt. Ulterior, s-a încercat contactarea apelantului de mai multe ori, dar telefonul era închis. 

Misterul a fost elucidat cu ajutorul serviciilor speciale, care au localizat apelul. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel