Un șaman în Comisia Europeană: surpriză totală la Bruxelles

Respingerea Alenkăi Bratusek de către Parlamentul European l-a forțat pe prim-ministrul sloven Miro Cerar să înainteze o altă nominalizare pentru funcția de comisar european. Șeful Executivului a ales-o pe Violeta Bulc, un novice în politică, deși legislatorii europeni l-au avertizat să desemneze o persoană cu experiență pentru a evita un al doilea refuz.

Bulc este o femeie de afaceri neconvențională care a intrat în politică acum mai bine de o lună, când a fost numită ministru pentru Dezvoltare, Proiecte Strategice și Coeziune. 

Potrivit CV-ului său, Violeta Bulc s-a antrenat ca șaman, absolvind Academia Șamanică din Scoția, și este practicantă de arte marțiale (centura neagră în Tae Kwan Do & Hap Ki Do). 

Nominalizarea Violetei Bulc a venit ca urmare a respingerii Alenkăi Bratusek, aleasă de președintele Jean-Claude Juncker în funcțiile de comisar european pentru Uniune Energetică și vicepreședinte al CE, dar catalogată drept slab pregătită de către comisiile Parlamentului European.

S&D și PPE au forțat nominalizarea eurodeputatei socialiste Tanja Fajon, dar inițiativa a iritat Ljubljana, care a considerat că europarlamentarii se amestecă în decizii interne, potrivit EuObserver.

Prima înfrângere pentru Juncker: eșec răsunător la Bruxelles

Premierul sloven Miro Cerar este el însuși o figură proaspătă pe scena politică din țara sa, formându-și un partid de-abia în vara acestui an. Cerar nu o susținea pe Alenka Bratusek, care, din funcția de premier, s-a desemnat pe sine pentru un portofoliu în Comisia Europeană. Bratusek a fost aleasă personal de Jean-Claude Juncker, care avea nevoie de femei în echipa sa, funcția de fost prim-ministru fiind un plus.

Violeta Bulc se va întâlni pentru prima dată cu Jean-Claude Juncker luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel