Ucraina, semnal de alarmă: Sunt peste 127.000 de soldaţi ruşi la graniţă. Pregătirea ofensivei e aproape gata

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ucraina anunţă că Rusia aproape a terminat pregătirea operaţiunii ofensive şi că a mobilizat deja 127.000 de soldaţi la graniţe. 

"Întreaga forţă a Armatei Federaţiei Ruse grupată în direcţia Ucrainei este de 106.000 de oameni, în ceea ce priveşte armata terestră. Dacă adunăm aici forţa marină, dar şi componenta aeriană, depăşim 127.000 de soldaţi", a transmis Ministerul Apărării din Ucraina, conform CNN

Ucrainienii afirmă că Rusia "încearcă să dezbine şi să slăbească Uniunea Europeană şi NATO", dar şi că "acţiunile Rusiei ţintesc şi limitarea capabilităţilor SUA de a asigura securitatea pe continent". 

O nouă linie de front 

 

Ministerul Apărării avertizează şi asupra unei potenţiale linii de front la graniţa de nord a ţării, cu Belarus, un aliat cheie al Kremlinului. 

"Teritoriul statului Belarus ar trebui considerat un real teatru de operaţiuni pe care Rusia îl poate folosi pentru a-şi extinde agresiunile asupra Ucrainei", se mai arată în informare. 

Oficiali ai Departamentului de Stat al SUA au subliniat faptul că mobilizarea masivă a trupelor ruseşti în Belarus creşte îngrijorările privind o invazie. "Este o creştere a capacităţii Rusiei de a lansa atacul. (n.r. Rusia) se foloseşte de vulnerabilitatea lui Lukashenko. Sincronizarea favorurilor cerute de ruşi bieloruşilor este notabilă şi ridică semne de îngrijorare privind posibila mutare a trupelor ruseşti în Belarus, cu scopul de a ataca Ucraina de la nord", transmite Departamentul de Stat, conform sursei citate. 

Care e PLANUL lui Putin, ce urmărește și ce înseamnă pentru România

 

Amenințarea războiului dintre Rusia și Ucraina este tot mai pronunțat, iar Rusia face o mulțime de demersuri în acest sens și a început să trimită trupe în Belarus. 

Potrivit The Guardian, în luna februarie, între 10 - 20 februarie mai exact, se vor desfășura exerciții militare comune în vestul Belarusului, în apropierea granițelor statelor membre NATO, Polonia și Lituania, și la granița Ucrainei. Anunțul a fost făcut de Aleksandr Lukașenko.

În cadrul exercițiilor, cele două țări "se vor concentra pe respingerea unui atac extern, atât terestru cât și aerian, dar și pe neutralizarea inamicilor".

"Nu este nimic extraordinar în aceasta, la sfârşitul anului trecut, preşedinţii ţărilor noastre au confirmat planul de a organiza evenimente comune în Belarus anul acesta", a declarat secretarul Consiliului Securităţii de la Minsk, Aleksandr Volfovici. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel