Ucraina, pregătită să ocupe locul Rusiei în cadrul G8

Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei,  a declarat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu omologul său canadian Stephen Harper, că Ucraina este pregătită să ia locul Rusiei în cadrul organizaţiei statelor puternic industralizate - G8 -, dacă există o astfel de posibilitate, relatează agenţia UNIAN.

"Dacă G8 are un loc vacant, Ucraina este pregătită să-l ocupe", a declarat Iaţeniuk, provocând aplauze în sală. Premierul britanic, David Cameron, a declarat miercuri că summitul G7, convocat luni la Haga de către Barack Obama, ar trebui să discute "excluderea permanentă a Rusiei" din G8.

"Totuşi, în mesajul meu către liderii G7, vreau să subliniez că a venit timpul să creăm un nou sistem mondial de securitate şi să-i tragem la răspundere pe cei care pun în pericol această securitatë", a adăugat el.

Excluderea Rusiei din grupul celor mai industrializate state, la care a aderat ca membru cu drepturi depline în 2002, este una dintre sancţiunile internaţionale luate în considerare în urma alipirii Crimeei la Rusia marţi.

Celelalte şapte state membre - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite - şi-au suspendat deja participarea la reuniunile în vederea pregătirii summitului G8 prevăzut în iunie la Soci, în Rusia, în semn de protest faţă de încălcarea suveranităţii Ucrainei de către Moscova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel