Urmărește emisiunea live


Turnul Eiffel se transformă în pădure... virtuală

Turnul Eiffel din Paris se va transforma la sfârșitul lunii noiembrie în pădure virtuală, în cadrul unei serii de manifestări artistice organizate cu ocazia Conferinței mondiale asupra climei (COP21) din capitala franceză.

În fiecare seară, între 28 noiembrie și 3 decembrie, operațiunea "One Heart One Tree" (O inimă, un copac), concepută de artista informaticiană Naziha Mestaoui, va propune fiecărui utilizator de smartphone "plantarea unui grăunte de lumină" pe monument, transmite marți AFP, potrivit Agerpres.

Concret, o aplicație creată în acest scop va înregistra bătăile de inimă ale fiecărui participant, în ritmul cărora grăuntele se va transforma în copac virtual. Imaginea acestuia va fi proiectată câteva secunde, alături de alte mii, pe turn. De asemenea, numele participanților va avea o scurtă apariție. Pentru fiecare copac virtual, plătit cu 3-10 euro, în funcție de specie, un arbore real va fi plantat efectiv într-o parte a lumii, în cadrul unui proiect asociativ de reîmpădurire.

Fiecare participant-donator va primi un certificat și va putea urmări evoluția arborelui "plantat" de el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel