Turn uman, de șapte etaje, pentru un nou stat pe harta Europei

Un "turn uman", de șapte etaje, a fost construit, duminică, în fața basilicii Sagrada Familia, în semn de susținere pentru dreptul Cataloniei la autodeterminare. Simultan, alte 71 de grupuri de "castelles" au construit astfel de turnuri în Barcelona, Paris, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Geneva, Roma, Santiago de Chile sau Montreal, precum și alte 40 de localității catalane.

Asociația Omnium a mobilizat, duminică, peste 5.000 de persoane în 71 de grupuri de "castelles", care au construit simultan turnuri umane (Castells - turnurile umane - n.r.), pentru dreptul Cataloniei la autodeterminare, scrie incont.ro

Castells simbolizează momentul politic pe care îl trăim. Numeroși oameni depun acum eforturi în vederea construirii acestor turnuri umane, imposibil de ridicat înainte, ca și în cazul independenței", a explicat Muriel Casals, președintele Omnium, asociație pentru apărarea culturii catalane.

Citește și Catalonia și Scoția, afară din UE dacă vor deveni independente

"Dorim foarte mult să putem vota și dorim ca Europa să știe acest lucru", a relatat și Marga Tarrago, o funcționară în vârstâ de 53 de an.

Grupul de castells din fața basilicii Sagrada Familia, purtând cămăși de culoare verde, pantaloni albi și curea neagră au inceput să urce unul câte unul pe umerii celorlalți, formând în final un turn de șapte etaje, având în "vârf" o fetiță purtând pe cap o cască de protecție.

"Suntem diferiți, nu suntem nici cei mai buni, nici cei mai răi, doar diferiți. Guvernul spaniol nu a vrut niciodată să înțeleagă acest lucru, iar pentru aceasta, dorim independență", a afirmat în fața "turnului uman" din fața basilicii Sagrada Familia, Maria Garcia, o pensionară catalană.

Tradiția construirii de turnuri umane, veche de 200 de ani, a fost inclusă din 2010 în patrimoniul cultural al UNESCO,  și a devenit simbolul identității catalane și un instrument cultural în sprijinul independenței, susținută de naționaliștii din regiune, care speră să organizeze la 9 noiembrie un referendum în vederea autodeterminării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel