Traian Băsescu, prima victorie în dosarul retrocedării a 66 de imobile

Traian Băsescu a înregistrat o primă victorie în instanţă. Magistraţii Judecătoriei sectorului 4 au respins cererea procurorilor de anulare a unei retrocedări făcute de Băsescu pe vremea când era primar. Decizia nu este definitivă.

Traian Băsescu a retrocedat, când era  primar general, într-o singură zi și unei singure persoane, 66 de imobile, fapt ce a declanșat un adevărat scandal. Parchetul a cearut să anulaze  retrocedările în instanţă, însă prima decizie a magistraţilor a fost cea de respingere a cererii făcute de Parchet, potrivit România TV.

Cererea a fost respinsă ca "prematură", iar acest lucru înseamnă un viciu de procedură, decizia putând fi atacată la tribunal.

Se încearcă astfel îndreptarea acestei erori de procedură, iar dosarul merge mai departe, iar oamenii care locuiesc în cele 66 de imobile încă mai au o speranţă că decizia va fi anulată.

Citește și: Dosarul Traian Băsescu-casa Mihăileanu, redeschis

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat, la sfârşitul lunii aprilie, redeschiderea urmăririi penale la o plângere contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile de către acesta când era primar al Capitalei.

Astfel, pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar deschis la plângerea unei persoane, Ioana Preda, contra lui Băsescu. Decizia instanței este definitivă.

În 2010 în această cauză s-a dispus neînceperea urmăririi penale, însă Parchetul General a redeschis acum dosarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel