Toader, laude către o instituție ”fundamentală”: Imaprțialitate și profesionalism

Avocatul Poporului este o instituţie fundamentală a statului care şi-a exercitat întotdeauna activitatea cu imparţialitate şi profesionalism, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

"Avocatul Poporului reprezintă astăzi o instituţie fundamentală, care are menirea de a garanta echilibrul dintre autorităţile statului şi cetăţenii săi, precum şi protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale. (...) Toate aceste mijloace legale conferă instituţiei Avocatului Poporului un rol aparte în arhitectura democratică a României moderne. Acest rol este consolidat şi legitimat în mod special de faptul că Avocatul Poporului şi-a exercitat întotdeauna activitatea cu imparţialitate şi profesionalism în ciuda unora dintre dificultăţile întâmpinate, fiind mereu la înălţimea prestigiului oricărei instituţii similiare din Uniunea Europeană", a afirmat Toader, în discursul susţinut cu prilejul activităţilor organizate la aniversarea a două decenii de la înfiinţarea Avocatului Poporului, scrie Agerpres.

Ministrul a subliniat că, alături de Curtea Constituţională, Avocatul Poporului a devenit un reper esenţial al vieţii democratice din România, punctând implicarea activă a acestei instituţii nu numai la nivel naţional, ci şi internaţional. 

Totodată, Tudorel Toader a menţionat importanta contribuţie pe care Avocatul Poporului o are în plan legislativ atunci când este consultat cu privire la proiecte de legi sau ordonanţe. 

"În calitate de ministru al Justiţiei, ţin să subliniez şi colaborarea instituţională foarte bună care există între Ministerul Justiţiei, pe de o parte, Avocatul Poporului, pe de altă parte, demnitarii de la cele două autorităţi. Dorim să salutăm în mod special rapoartele mecanismului naţional de prevenire a torturii, atribuţie nou preluată de către Avocatul Poporului, (...) şi felicităm instituţia pentru efortul depus în efectuarea vizitelor din penitenciare, fie şi pe parcursul acestui an", a mai spus ministrul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel