Titus Corlățean cere convocarea CSAT. Ucraina, invadată în ziua declanșării campaniei electorale

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, joi, că este nevoie ca CSAT să fie convocat.

Titus Corlățean este de părere că trebuie convocat CSAT. Declarația ministrului de Externe vine în contextul în care Petro Poroșenko și-a anulat vizita la Ankara, după ce a acuzat Federația Rusă că a invadat teritoriul Ucrainei, cucerind un oraș strategic de la graniță.

Legea CSAT prevede însă că acesta poate fi convocat atât de preşedinte, cât şi de o treime dintre cei 13 membri ai Consiliului. 

Citește și: Rusia a invadat Ucraina, spune președintele Poroșenko. Presa rusă cere dovezi

Acțiunea Rusiei vine chiar în ziua în care în Ucraina s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate, programate pentru 26 octombrie. Pentru Rada Supremă, vor fi aleși 225 de deputați pe liste de partid și 213 — în circumscripții uninominale. În viitorul parlament al Ucrainei vor exista mai puțini deputați, dat fiind că alegerile nu vor putea fi organizate în Crimeea anexată de Rusia.

Locuitorii Crimeii vor putea vota în Ucraina continentală, în timp ce refugiații din peninsulă și din regiunea Donbas — în localitățile unde au fost strămutați.

Citește și: Petro Poroşenko şi-a anulat vizita în Turcia din cauza "intruziunii trupelor ruse" în Ucraina. Radu Tudor: Situație imposibilă

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat la 25 august, într-un mesaj către națiune, dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel