Petro Poroşenko şi-a anulat vizita în Turcia din cauza "intruziunii trupelor ruse" în Ucraina. Radu Tudor: Situație imposibilă

Radu Tudor
Radu Tudor

Ucraina a afirmat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile.

VEZI ȘI: Rusia a invadat Ucraina, spune președintele Poroșenko. Presa rusă cere dovezi

Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un "ajutor militar de anvergură" în urma unei "invazii ruse nedisimulate", conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat joi, într-un mesaj televizat, că şi-a anulat vizita în Turcia din cauza "intruziunii trupelor ruse" în Ucraina, unde situaţia se "deteriorează rapid".

Ce spune Radu Tudor

Radu Tudor a comentat acest subiect la Antena 3: "Estul Ucrainei a devenit o zonă de dominație rusească încălcându-se regulile dreptului internațional. Avem de-a face cu un război nedeclarat între două state, deși se invocă faptul că este o minoritate din estul Ucrainei. Acei separatiști sunt sprijiniți militar, financiar și logistic de Federația Rusă".

"Federația Rusă nu are în vocabularul său termenul 'normalizare'. Ea nu gândește în termeni normali și mai este foarte puțin până la Summitul NATO care se va desfășura fără participarea Rusiei. Colaborarea dintre Rusia și țările occidentale este înghețată. Cred că ne aflăm în fața unei situații imposibile, în fața unei realități care ne readuce cu 20 de ani în urmă. Nu cred că Vladimir Putin dorește pacea. Dacă ar dori acest lucru, ar da un ordin pentru a opri convoaiele militare. Este un joc de-a șoarele și pisica", a conchis jurnalistul Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel