Timosenko: Voi candida pentru președinția Ucrainei în 2015

iuliatimosenko
iuliatimosenko

Fostul premier ucrainean Iulia

Deși se află în închisoare pentru fapte de corupție, Iulia Timosenko a susținut, într-un interviu acordat pentru publicația Le Temps, preluat de World Crunch că va candida pentru președinție.

„În data de 7 decembrie 2012, liderii opoziției unite au anunțat că mă vor susține ca și unic candidat la următoarele alegeri prezidențiale. Este o mare onoare, dar și o mare responsabilitate. Bineînțeles, mai sunt multe obstacole. Dar întotdeauna am rezistat în fața celor care au încercat să mă împiedice să îmi ating scopurile și visurile pentru viitorul Ucrainei. Intențiile mele sunt clare precum cristalul”, a declarat Iulia Timosenko.

Fostul premier ucrainean neagă acuzațiile în baza cărora a fost condamnată. Timosenko susține că ispășeste o pedeapsă primită pentru că s-a străduit ca „populația să nu se simtă trădată de liderii săi, iar Ucraina să devină o țară prosperă, democratică, unită și mândră”. Totodata, fostul premier acuză tacticile „canibalistice” ale celor care au condamnat-o și îi avertizează că se va lupta cu ei. Timosenko a adăugat că nu vrea să fie judecată de magistrați aflați „sub influența unui guvern corupt, ci de popor”, care va judeca acțiunile politice ale fostului premier în cadrul „unor alegeri libere și corecte”.

„Mulțumesc pentru presiunea internațională, pentru suportul diasporei ucrainiene și pentru acțiunile forțelor democratice active din țara noastră, datorită cărora a eșuat încercarea de a fi distrusă politic. Sunt în viață!", a mai spus Iulia Timosenko în interviul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel