Temperaturi RECORD în emisfera nordică. Cea mai călduroasă vară din istorie

Meteorologii americani spun că aceasta a fost cea mai călduroasă vară din istorie în emisfera nordică. 

Temperatura din lunile iunie, iulie şi august au fost cu 1,17 grade Celsius mai mari decât media secolului XX, potrivit Administraţiei Atmosferice şi Oceanice a SUA. Astfel, vara anului 2020 a depăşit temperaturile record din 2016 şi 2019, scrie The Guardian. Luna trecută a fost a doua cea mai călduroasă lună august din istorie, la nivel global. 

ONU avertizează că multe ţări nu sunt pregătite pentru schimbările climatice, în timp ce alegerile din SUA vor decide dacă ţara va contribui la efortul global sau dacă va ignora schimbările. De altfel, Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump, chiar l-a acuzat pe acesta că este un "piroman climatic". 

"Dacă avem încă patru ani cu Donald Trump şi negarea sa a schimbărilor climatice, câte suburbii vor mai arde în incendii violente, câte cartiere vor fi inundate, când suburbii vor mai fi măturate de super-furtuni? Dacă îi dăm unui piroman climatic încă patru ani la Casa Albă, de ce s-ar mai mira cineva că America arde sau că este sub apă?", a declarat Joe Biden. 

Vara care nu s-a încheiat încă a fost extrem de arzătoare în multe zone, chiar şi acolo unde în general temperaturile sunt scăzute. În nordul Rusiei, spre exemplu, s-au înregistrat valori ale temperaturii cu 2 grade mai mari decât normalul, îar în nordul Asiei cu 3 grade mai mult. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel