Taxa radio-TV, decizie a instanţei

taxa radio-tv
taxa radio-tv

Taxa radio-TV va fi analizată în instanţă din punct de vedere al constituţionalităţii. 

Taxa radio-TV a fost subiectul unor discuţii şi analize în Germania. O instanţă superioară din Germania are termen de două zile de deliberare cu privire la constituţionalitatea taxei percepută pentru serviciile de radio şi televiziune, informează DPA. Curtea Constituţională Federală de la Karlsruhe va analiza patru plângeri formulate de trei persoane fizice şi una de firma de închirieri de automobile Sixt, care susţin că taxa radio-Tv, obligatorie pentru toţi cei care trăiesc în Germania, încalcă principiul egalităţii. 

Anterior, taxa varia în funcţie de tipul şi numărul de dispozitive utilizate pentru recepţia semnalelor de televiziune şi radio emise de postul public de radio-TV. Însă, începând din 2013, taxa radio-Tv se percepe pentru fiecare gospodărie, indiferent de numărul de dispozitive existente în acea gospodărie. 

Reclamanţii susţin că taxa radio-TV este o formă de impozitare

Dieter Doerr, reprezentantul autorităţilor care colectează taxa radio-TV în cele 16 landuri germane, declara înaintea debutului acestui dosar că "actualul sistem este foarte simplu şi nu constituie o povară mai mare pentru cetăţeni decât înainte". În schimb, doi reclamanţi susţin că taxa radio-Tv este de fapt o formă de impozitare, iar landurile nu au dreptul de a impune impozite. 

"Mă aştept ca taxa radio-Tv să fie confirmată. Orice altceva ar fi o speculaţie în acest moment", a declarat Thomas Bellut, directorul postului public de televiziune ZDF.  Curtea Constituţională Federală de la Karlsruhe urmează să anunţe decizia sa în cursul zilei de joi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel