EXCLUSIV  Tăriceanu tună și fulgeră: Ar fi ieșit un scandal public uriaș. Decizii foarte grave

Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat sâmbătă în mijlocul buzoienilor, eveniment prilejuit de lansarea candidaților ALDE pentru scrutinul din 5 iunie. Candidatul partidului pentru Primăria Buzău este Andrei Neder.

Întrebat de DC News dacă ALDE are în vedere o moțiune de cenzură în ceea ce privește Guvernul Cioloș, Călin Popescu Tăriceanu a zis: "În momentul de față nu discutăm despre acest subiect pentru că suntem în alegeri. După aceea, va trebui să constatăm rezultatele și să așteptăm să se formeze majoritățile în consiliile județe și locale".

În context, Călin Popescu Tăriceanu ne-a vorbit și despre faptul că Guvernul a modificat și completat, miercuri, prin ordonanță de urgență, Codul penal și Codul de procedură penală.

(w670)

"Avem dezastru la Sănătate, în domeniul transporturilor, în domeniul agriculturii... Ați văzut demisiile succesive a cinci miniștri... Este un semnal clar că guvernul acesta nu este capabil să dea rezultate. Pe mine mă îngrijorează că dacă în anumite părți nu dă rezultate, ia niște decizii care sunt foarte grave. Cea la care vreau să mă refer este adoptarea prin ordonanță de urgență a modificărilor la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Dacă un guvern politic - cu sprijinul Parlamentului - ar fi decis să adopte aceste măsuri prin ordonanță... ar fi ieșit un scandal public uriaș. Mă bucur că presa care funcționează la comandă se devualează: toți tac chitic. Subscriu punctului de vedere exprimat de Victor Ponta că această ordonanță ar trebui trântită în Parlament în mod demonstrat pentru ca actualul executiv și cetățenii să înțeleagă că modificări importante și grave nu pot să fie adoptate în mod arbitrar de o persoană care este Ministrul al Justiției și care a îndeplinit o funcție de traducător mărunt la Bruxelles. Este o responsabilitate mult prea mare atunci când vorbim despre drepturi și libertăți ale cetățenilor. Acest lucru trebuie făcut prin dezbatere publică în Parlament", ne-a mai zis Călin Popescu Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel