Tăriceanu, mesaj înainte de summit: Vrem o Europă cu o singură viteză

Tăriceanu
Tăriceanu

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis un mesaj prim-miniștrilor și șefilor de stat europeni înainte de Summit-ul de la Sibiu, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis. Mesajul a fost transmis pe pagina sa de Facebook. 

„Un moment important atât pentru viitorul României, cât și pentru viitorul proiectului european. Le urez bun venit tuturor prim-miniștrilor și șefilor de stat europeni și sper să aprecieze ospitalitatea românească! De asemenea, sper că discuțiile care vor avea loc să țină cont de ceea ce-și doresc românii în legătură cu viitorul nostru comun, și anume cetățenii europeni să fie tratați la fel cu ceilalți. Cred că e important să avem în vedere că românii nu-și doresc o Europă cu mai multe viteze, vrem o Europă cu o singură viteză, în care România să-și poată consolida statul de drept, instituțiile din domeniul justiției pentru că acesta e un element definitoriu pentru o țară liberă și democratică”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu.  

Summit-ul european transformă Sibiul în capitala politică a Europei. La eveniment vor participa cele mai importante personalităţi politice ale Uniunii Europene, care vor discuta probleme generale ale Uniunii. 

În ţara noastră, summit-ul este motiv de tensiuni între şeful statului şi şeful guvernului, din cauza participării la eveniment. Viorica Dăncilă s-a declarat dezamăgită de faptul că, deşi România deţine preşedinţia rotativă a Consiliului European prin primul ministru, ea nu a fost invitată la summit, în timp ce Klaus Iohannis i-a transmis că pentru cei care vor să vină la Sibiu să se distreze va fi organizat un concert în piaţa mare a oraşului, iar intrarea este liberă! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel