Tâlhar urmărit internațional, reținut în Bihor / Percheziții în 5 județe pentru identificarea unor arme

Imagine de fsHH de la Pixabay
Imagine de fsHH de la Pixabay

Un bărbat urmărit internațional a fost depistat și reținut, ieri, de către polițiștii bihoreni. Astăzi, polițiștii din cinci județe ale țării au pus în executare mai multe mandate de percheziție pentru identificare unor arme deținute fără drept. 

Urmărit internațional, depistat și reținut în Bihor

Polițiștii bihoreni de la urmăriri au depistat un bărbat urmărit internațional, căutat de autorităţile austriece pentru fals de monedă și tâlhărie calificată, anunță IGPR într-un comunicat. 

Miercuri, 23 iunie a.c., polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat și reținut un bărbat de 39 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, urmărit internațional.

Autoritățile judiciare austriece au emis pe numele acestuia un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de fals de monedă și tâlhărie calificată.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Bărbatul va fi predat autorităților din Austria

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au prezentat pe aceasta unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar joi, 24 iunie a.c., va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autoritățile judiciare din Austria, mai precizează IGPR. 

Astăzi, percheziții în cinci județe pentru identificarea armelor deținute fără drept 

Astăzi, 24 iunie a.c., poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliţie județene Giurgiu, Teleorman, Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în județele Giurgiu, Teleorman, Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș, pentru identificare și scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

'Polițiștii din cadrul structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase pun în executare cele 8 mandate de percheziție domiciliară, ca urmare a activităților desfășurate în dosarele penale aflate în instrumentare proprie, în locații aflate pe raza acestora de competență.

Activitățile desfășurate vizează administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate, constituite și ca urmare a activităților de cooperare internațională cu autorități de aplicare a legii din alte state membre UE, precum și scoaterea din circuitul civil a unor arme supuse autorizării, deținute fără drept.

După efectuarea perchezițiilor, în funcție de evoluția cercetărilor, persoanele vizate vor fi aduse la audieri pentru stabilirea împrejurarilor comiterii faptelor.', anunța IGPR joi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel