Suspendare Băsescu. Victor Ciutacu: Klaus Iohannis pierde

Jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, comentează pe blogul personal în legătură cu noul episod al suspendării președintelui Traian Băsescu, susținând că, deși vor fi mulți cei care vor câștiga din această poveste, inclusiv șeful statului, unul dintre jucătorii care chiar contează pe scena politică va pierde.

"Doar pe Chenedi îl încurcă suspendarea", a scris în ultima postare pe blogul personal Victor Ciutacu. În opinia jurnalistului,  demersul liderului PLR, Călin Popescu Tăriceanu, de a iniția o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu, va fi un moment propice pentru "dătătorii cu părerea să afle care-i diferența dintre suspendare și demitere, deși, jurnalistul mărturisește că are am mari dubii...".

Citește și Suspendare Băsescu. Ciuvică: Planul Tăriceanu are un singur punct slab, Tolontan

Cine câștigă, cine pierde, în opinia lui Victor Ciutacu  

Victor Ciutacu susține că declanșarea unei noi suspendări a președintelui Traian Băsescu îl va afecta doar pe liderul PNL, Klaus Iohannis.

"Din povestea asta, în esență, dusă până la capăt au ba, câștigă o grămadă de lume. În primul rând, inițiatorul ei, pentru că, de bine, de rău, Tăriceanu pune ceva pe masă: antibăsismul. Va poza iar în luptătorul cu tiranul, în cel care i-a rezistat patru ani pe picioare și va aminti că, sub conducerea lui, liberalii au încercat prima oară să-l dea jos. Și va avea ce negocia. În al doilea rând, Ponta, care, după doi ani juma de guvernare, în afară de Jos Băsescu, nu prea mai are ce promisiune tentantă să vândă. Iar vom auzi apăsat sfârșitul regimului Băsescu și dreptate până la capăt. Și există suficient de multă lume care consideră încă deschis decontul referendumului din 2012. E loc de mâncat o pâine. În al treilea rând, Băsescu însuși, pentru că se va simți ca peștele-n apă într-o campanie electorală despre el și va avea toată legitimitatea constituțională s-o împingă din spate pe Udrea.

Dintre jucătorii care chiar contează, pierde Iohannis. Pentru că, susținând public inutilitatea demersului politic, îngroașă tușele de percepție a suspiciunii de blat cu Băsescu. Și, după ce i-a lipit pe foștii antibăsiști liberali de băsiștii consacrați ai lui Blaga, va fi asimilat drept continuatorul băsismului. Ceea ce mulți chiar nu înghit", a explicat Victor Ciutacu.

Citește și Iohannis-Kennedy. Ilie Șerbănescu și Mădălin Voicu, reacții fabuloase


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel